Το School-Lab είναι μια πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας και ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη στην οποία συμμετέχουν από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ School-Lab

Και οι νικητές είναι ...


Οι τρεις μεγάλοι νικητές έχουν προκύψει μετά από αξιολόγηση πενταμελούς κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

To 1ο βραβείο είναι ένα ταξίδι στο Φεστιβάλ Επιστήμης του Τσέλτενχαμ, ένα απο τα μεγαλύτερα φεστιβάλ επιστήμης στην Ευρώπη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για όλα τα μέλη της ομάδας, τον μέντορα και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό. Το βραβείο αυτό κερδίζει η ομάδα FILMV (Ήβη, Φωτεινή, Βικτώρια, Μαριλένα, Λίνα) από το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας, με μέντορα τον Κωνσταντίνο Τιμινή και υπεύθυνη καθηγήτρια την Έλενα Παπαμιχαήλ. Το 2ο βραβείο (Great Minds Range Puzzle Compendium+Sports Action Camera+Drone για κάθε μέλος της ομάδας) κερδίζει η ομάδα Little Einsteins (Χρίστος, Ελίνα, Κατερίνα, Κωνσταντίνος, Φοίβος), από το Γυμνάσιο Λινόπετρας, με μέντορα τον Κωνσταντίνο Τιμινή και υπεύθυνη καθηγήτρια την Μαρία Γεωργίου. Το 3ο βραβείο (Great Minds Range Puzzle Compendium+Sports Action Camera+Drone για κάθε μέλος της ομάδας) κερδίζει η ομάδα 5 Cypriot Scientists (Ευάγγελος, Νικόλας, Αντρέας, Φοίβος, Δημήτρης), από το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας, με μέντορα τον Κωνσταντίνο Τιμινή και υπεύθυνο καθηγητή τον Γιάννη Χατζηπολυκάρπου.

Οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στην πρώτη δεκάδα από την αξιολόγηση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής (εκτός από τις τρεις που έχουν ήδη προαναφερθεί) είναι οι εξής: Η ομάδα AGEN (Αλέξανδρος, Γιώργος, Ναταλία, Ελένη) από το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας (μέντορας Κωνσταντίνος Τιμινής, καθηγήτρια Έλενα Παπαμιχαήλ). Η ομάδα A.D.I.C'ts 4 Science (Αλεξία, Καρολίνα, Ντίμης, Ιάκωβος) από το The Junior and Senior School (μέντορας Χρήστος Παπανεοφύτου, καθηγήτρια Αλέκα Ευθυβούλου). Η ομάδα Biolux (Μαρία-Χαρά, Αυγούστα, Αντέλια, Ναυσικά, Ανδρέας) από το Γυμνάσιο Νεάπολης (μέντορας Μάρλεν Ι. Βάσκεζ, καθηγήτρια Χριστιάνα Γρηγοριάδου). Η ομάδα Genius Eco-Minds (Στυλιανός, Κυριάκος, Πέτρος) από το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς (μέντορας Ορέστης Μαραγκός, καθηγήτρια Μαρία Παλμύρη). Η ομάδα Math Magicians (Παναγιώτης, Αντώνης, Λοϊζος, Σπύρος) από το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς (μέντορας Ρένα Παπαχριστοφόρου, καθηγήτρια Στέλλα Χριστοδούλου). Η ομάδας Mendas (Ιωάννα, Δανάη, Σάββια, Μικαέλλα) από το Γυμνάσιο Γερίου (μέντορας Κωνσταντίνος Τιμινής, καθηγήτρια Ερμιόνη Παπαναστασίου). Η ομάδα Science Danger (Αντρέας, Αλέξανδρος, Ιωάννα, Έλενα, Θεοδώρα) από το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας (μέντορας Κωνσταντίνος Τιμινής, καθηγήτρια Ζαχαρούλλα Μαλά).

Μετά από την διαδικτυακή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε 8-15 Μαρτίου, το βραβείο κοινού (Sports Action Camera+Drone για κάθε μέλος της ομάδας) κερδίζει η ομάδα AGEN (Αλέξανδρος, Γιώργος, Ναταλία, Ελένη), από το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας (επαρχία Λευκωσίας), με μέντορα τον Κωνσταντίνο Τιμινή και υπεύθυνη καθηγήτρια την Έλενα Παπαμιχαήλ.

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, ώρα 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του μαθητικού διαγωνισμού KEAN-SchoolLab, όπου θα γίνουν και όλες οι βραβεύσεις, στο πλαίσιο του Mediterranean Science Festival, στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού, στη Λεμεσό. Για την παραλαβή των βραβείων και δώρων η παρουσία των μαθητών είναι υποχρεωτική.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ   ΧΟΡΗΓΟΣ
Βρετανικό Συμβούλιο   Science Communication CY   Υπουργείο Παιδείας και Πολιστισμού   KEAN