Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες του επιστημονικού, εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Αναστασία Ανδρίτσου

Αναστασία Ανδρίτσου

Η Αναστασία Ανδρίτσου σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και έκανε μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο της Τουλούζης στις Τηλεπικοινωνίες. Στην συνέχεια εργάστηκε για 7 χρόνια στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της INTRACOM με σημαντική ερευνητική εργασία σε Ασύρματες Ευρυζωνικές Τεχνολογίες, Δορυφορικό Ίντερνετ και Έξυπνα Σπίτια και στο σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων έργων σε συνεργασία με εταιρείες και ερευνητικά κέντρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα, ολοκλήρωσε το Executive ΜΒΑ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από το 2004 εργάζεται στο British Council, αρχικά ως υπεύθυνη του επιστημονικού προγράμματος του Οργανισμού όπου σχεδίασε ένα σημαντικό πρόγραμμα για την Επικοινωνία της Επιστήμης (Beautiful Science, FameLAB, Challenge Europe, κλπ) για το ευρύ κοινό και τα σχολεία. Από το 2007 είναι Διευθύντρια του Τμήματος Προγραμμάτων και Συνεργασιών που έχει ως στόχο το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη συνδιοργάνωση καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων στις επιστήμες, τις τέχνες και την εκπαίδευση.


Σοφία Παπαδημητρίου

Σοφία Παπαδημητρίου

Η Σοφία Θ.Παπαδημητρίου σπούδασε στο Μαθηματικό τμήμα, έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας και ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο πεδίο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το 2014. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1990 και ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στις Νέες Τεχνολογίες. Από το 2007 είναι υπεύθυνη Ψηφιακών και Κοινωνικών Μέσων στην Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση (www.edutv.gr, www.i-create.gr, You Tube, Facebook, Twitter, Blog, scoop.it, Vimeo, Linked-In). Ειδικότερα, συντόνισε τα συνεργατικά projects στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας i-create: «100 χρόνια μετά…», Αγωγής Υγείας «Σχολικά Μαγειρέματα», «Βάλε γκολ στη βία», «School Lab». Συνεργάστηκε με το ΙΤΥΕ για τα έργα «Ψηφιακό Σχολείο» και «Φωτόδεντρο» και συντόνισε τα Ευρωπαϊκά έργα EduTubePlus (2008-11) και MEDEAnet (2012-14) εκ μέρους της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Επίσης, συμμετείχε στην ομάδα υποστήριξης του Ευρωπαϊκού έργου energy bits (2011-2013) σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ για την προώθηση της βιώσιμης χρήσης της ενέργειας και συντονίζει το έργο March (MAke science Real in sCHools) (2014-16). Έχει συμμετοχή σε 20 Πανελλήνια και 6 Διεθνή Συνέδρια με άρθρα και παρουσιάσεις στη θεματική της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, των Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων, της επαγγελματικής ανάπτυξης του Ακαδημαϊκού Προσωπικού, τα Επαγγελματικά Δίκτυα Μάθησης και της αξιοποίησης των Μέσων στη Μάθηση. Συμμετέχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους των εκδόσεων IGI Global Books και Gutenberg.


Δρ. Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Δρ. Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Σπούδασε Γενετική στο Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγική Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου. Εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στη Μοριακή Γενετική στο Πανεπιστήμιο King's College του Λονδίνου.
Είναι Πρόεδρος και συν-Ιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Επιστήμη-Επικοινωνία-SciCo» (www.scico.gr), ο οποίος έχει στόχο την εκλαΐκευση της Επιστήμης μέσω πρωτότυπων και διασκεδαστικών τρόπων. Συνδιοργανώνει, συγγράφει και συμπαρουσιάζει τις εκπαιδευτικές παραστάσεις της θεατρικής ομάδας επιστημόνων SciCo «Η Επιστήμη της Αγάπης», «Η Επιστήμη των Χριστουγέννων», «Η Επιστήμη της Οικολογίας» και «Υγεία Εν Γνώσει» (www.ygeiaengnosei.gr) οι οποίες παίζονται σε σχολεία και Δήμους όλης της χώρας.
Είναι επίσης Συνιδρυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας "GreenProject" (www.green-project.org) της οποίας ο στόχος είναι να προάγει τη διάδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των καλών ενεργειακών πρακτικών μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Συμμετείχε στα οδοιπορικά δράσεις της GreenProject «Αθήνα – Πεκίνο» και «Αθήνα- Κέιπ Τάουν» το 2008 και το 2010 αντίστοιχα.
Έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες για την επικοινωνία της επιστήμης στο Ισραήλ, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Αυστραλία και στην Ελλάδα. Επίσης έχει εκπαιδευθεί σε θέματα διαδραστικής διδασκαλίας των επιστημών στο SpaceCamp της NASA στις ΗΠΑ. Τέλος, επιλέχθηκε να γίνει ένας από τους παρουσιαστές του προγράμματος Κλιματική Πραγματικότητα του Al Gore.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ       ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ   ΧΟΡΗΓΟΣ
Βρετανικό Συμβούλιο Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση Science Communication   Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού   Microsoft