Διαδικασία

Πώς συμμετέχω στο School-Lab;

Για να λάβεις μέρος χρειάζεται:

  1. Να δημιουργήσεις μια ομάδα 2-5 ατόμων με τους φίλους σου.
  2. Να επιλέξετε όλοι μαζί ένα επιστημονικό θέμα, είτε μόνοι σας, είτε με τη βοήθεια του μέντορα σας ή του καθηγητή σας.
  3. Να παρουσιάσετε το θέμα σας με οποιοδήποτε ευρηματικό και κατανοητό τρόπο μέσα σε 3-5 λεπτά.
  4. Να το βιντεοσκοπήσετε, ακόμα και με την κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου.
  5. Να το αναρτήσετε στην ιστοσελίδα του School-Lab.

Τι είναι οι μέντορες και πώς θα με βοηθήσουν;

Οι μέντορες είναι μια ομάδα από νέους ταλαντούχους επιστήμονες, όλοι φιναλίστ του Famelab, του διαγωνισμού για την επικοινωνία της επιστήμης που δημιουργήθηκε στο Φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το British Council σε περισσότερες από 20 χώρες. Οι μέντορες θα αναλάβουν καθήκοντα καθοδηγητών κατά τη διάρκεια του προγράμματος με επισκέψεις σε σχολεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη). Με τη βοήθειά τους, οι μαθητές θα αναπτύξουν το θέμα τους, ενώ παράλληλα θα εξοικειωθούν με την ερευνητική διαδικασία.

 

Η τελική φάση του School-Lab

Οι μαθητές θα πρέπει να αναρτήσουν το τελικό τους βίντεο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος μέχρι και την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, ώρα 23:59. Στη συνέχεια, οι παρουσιάσεις των μαθητών θα κριθούν από μια επιτροπή ειδικών, αλλά και θα μπορούν να ψηφίζονται από τους ίδιους τους μαθητές από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έως και την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, ώρα 23:59.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες του επιστημονικού, εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Οι ομάδες που θα φτιάξουν τα καλύτερα βίντεο θα συμμετάσχουν στον τελικό του School-Lab, απ’ όπου θα προκύψουν και αυτές που θα διακριθούν στην 1η, 2η και 3η θέση!!!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ       ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ   ΧΟΡΗΓΟΣ
Βρετανικό Συμβούλιο Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση Science Communication   Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού   Microsoft